POOLBYGGE I GÖTEBORG

Bygga pool i Göteborg

Drömmer du om den perfekta poolen i din egen trädgård? Att förverkliga den drömmen innebär ett stort projekt med många detaljer att tänka på. Vi på KonceptMark förstår vi att du har många frågor och funderingar kring processen. Med vår omfattande erfarenhet av poolbygge och en lång lista av nöjda kunder, står vi redo att förvandla även din vision till verklighet.

 

Läs mer nedan där vi guidar dig genom varje steg i processen, och med vår expertis säkerställer vi att varje detalj överensstämmer med dina önskemål. Vårt mål är att göra din resa mot drömpoolen så smidig och bekymmersfri som möjligt, så att du snart kan ta ett avslappnande dopp i din nya pool.

Helhetslösningar för poolbygge

Vi tillhandahåller en heltäckande service för poolbygge som inkluderar allt från den initiala designen och planeringen till det färdiga bygget av din drömpool. Oavsett om du föredrar en fristående markpool eller en elegant inbyggd variant, bistår vi med vägledning för att hitta den pooltyp som bäst kompletterar din trädgård och dina livsstilsbehov. Vårt team av skickliga byggare säkerställer en effektiv och kvalitativ installation så att du snabbt kan börja njuta av din nya pool.

Underhåll och service för din pool

Utöver att bygga nya pooler, erbjuder vi också omfattande underhålls- och reparationstjänster för att din pool ska fortsätta vara en fröjd att använda år efter år. Våra tjänster inkluderar allt från regelbunden rengöring och vattenbalansering till filterbyten och underhåll av uppvärmningssystem. Skulle din pool kräva reparationer eller en uppgradering, är vi redo att åtgärda problemet och återställa din pools optimala funktion.

Engagemang i säkerhet och hållbarhet

Utöver att bygga nya pooler, erbjuder vi också omfattande underhålls- och reparationstjänster för att din pool ska fortsätta vara en fröjd att använda år efter år. Våra tjänster inkluderar allt från regelbunden rengöring och vattenbalansering till filterbyten och underhåll av uppvärmningssystem. Skulle din pool kräva reparationer eller en uppgradering, är vi redo att åtgärda problemet och återställa din pools optimala funktion.

Boka en kostnadsfri konsultation

Om du är redo att börja planera för din pool i Göteborgsområdet, kontakta oss för en fri konsultation och ett offertförslag. Vi ser fram emot att hjälpa dig att omvandla din trädgård till den perfekta platsen för avkoppling och umgänge. Låt oss göra din poolvision till verklighet.

GUIDE

Bygga pool – Steg för steg

Den här steg-för-steg-guiden gör det lättare att förstå de olika delarna i byggprocessen. Vi förstår att en pool är en stor investering som inte bara berikar ditt hem utan också ditt livskvalitet. Därför erbjuder vi skräddarsydda lösningar efter era önskemål och er tomt för bästa resultat. Från den första konsultationen till invigningsdoppet är vi med dig hela vägen. Vi tar hand om allt – från design och planering till grävning, konstruktion och slutliga finjusteringar.

1. Bygga pool: Visualisering, planering och inspiration

Poolbygget börjar med en önskan om att bygga en pool. Låt dina drömmar visualiseras och konkretiseras. Hur vill du att poolen ska se ut och hur ska den användas? Gör din research och hitta inspiration på bloggar, forum och i tidningar. Konsultera med en erfaren poolbyggare för att se vad som är möjligt att bygga på din tomt.

2. Budgetering

Se till att budgetera korrekt för ditt poolbygge. Det finns poolanläggningar i olika prisklasser och därför är det en bra idé ett diskutera dina önskemål med en poolspecialist. Det finns alltifrån färdiga budgetalternativ där poolen byggs ovan mark till lyxiga skräddarsydda poolanläggningar som kräver omfattande markarbete såväl som tekniska system. Tänk på att en välplanerad och vacker pool är en investering som kan öka värdet på fastigheten.

3. Planering och design av pool

Att planera och designa en egen pool är ett spännande och roligt moment för de flesta. I det här steget har du möjlighet att sätta in unika prägel på poolanläggningen. Det är dock viktigt att ta hänsyn till de tekniska aspekterna, till exempel rådande markförhållanden, bygglov och rengöringssystem. Du ska även välja pooltyp, form och djup.

4. Tillstånd och regelverk

Att bygga en pool är inte så krångligt som många tror, men ibland krävs det tillstånd. Vissa pooler kan byggas utan bygglov, men om poolanläggningen har ett skyddande staket, högt pooltak eller ett stort trädäck behövs det oftast en godkänd bygglovsansökan. Du bör alltid rådgöra med en expert eller kontakta byggnadsnämnden i din kommun innan du påbörjar poolbygget.

5. Val av entreprenör

Anlita alltid en erfaren mark- och byggentreprenör när du ska bygga en pool på tomten. Ett lyckat poolbygge kräver god planering, kunskap om regelverk och lång erfarenhet av dränerings- och markarbeten. Jämför offerter, läs omdömen, be om referenser och boka in ett personligt möte med entreprenören innan du väljer vilken byggfirma du ska anlita. Skriv alltid ett avtal där båda sidor är skyddade.

6. Förberedelse av byggplatsen

Marken där poolen ska byggas måste förberedas grundligt innan poolen kan gjutas och monteras. Det börjar med en undersökning och analys av marken för att bestämma vad som behövs göras. Grävning, eventuell sprängning, schaktning, dränering och installation anpassas efter markanalysen. Markarbetet är ett avgörande moment i poolbygget. Om det inte utförs på rätt sätt kan leda till kostsamma problem i framtiden.

7. Montering & gjutning

Efter markarbetet är det dags att gjuta och montera poolen. Att skapa en stabil och stark poolgrund är en väsentlig del i poolbygget. Dränerande material, thermoblock, cellplast, armering och betong används för att bygga poolgrunden. Armeringen används för att förstärka betongen och därmed minska risken för sprickor samt ge ökad hållbarhet.

8. Installation av teknikpaket

En välfungerande pool behöver olika tekniska system, bland annat för vattenrening, uppvärmning och belysning. Det går även att skräddarsy poolanläggningen genom att lägga till olika tilläggsfunktioner, till exempel ljudsystem, motströmsanläggningar och automatiseringssystem. Anlita alltid en professionell elektriker eller en certifierad poolinstallatör för installering av tekniska system och belysning i poolen.

 

9. Stensättning eller pooldäck

Nu är det dags att bygga området runtomkring poolen. Skapa en vacker inramning med ett härligt pooldäck eller en lyxig stenläggning runt poolen. Pooldäcket ger en bättre poolupplevelse med ökad trivsel. Dessutom är det lättare att hålla både poolen och den närliggande gräsmattan rena. Du bör ta hänsyn till materialval, design, säkerhet och underhåll när du bygger ett välfungerande pooldäck.

10. Genomgång och slutförande

Det sista steget i poolbygget är att tillsammans med en byggentreprenör göra en grundlig genomgång och slutbesiktning av poolanläggningen. I det här steget kontrolleras att alla aspekter av projektet är utförda enligt överenskommelse och att det inte finns några fel. Vid eventuella avvikelser ska de kommuniceras till entreprenören som därefter åtgärdar felen.