ALTAN OCH POOLDÄCK I GÖTEBORG

Bygga altan i Göteborg

Pooldäck såväl som altaner spelar en mycket avgörande roll när du vill skapa en praktisk och inbjudande utomhusmiljö i din trädgård. Med en altan eller ett pooldäck får du möjlighet att umgås tillsammans med vänner och familj, njuta av solen och koppla av efter en stressig dag. Betydelsen för altaner/pooldäck är stor och kan innebära allt från extra utrymme till att du höjer fastighetens värde. Vi är professionella altanbyggare i Göteborg som har lång erfarenhet och expertis inom branschen.

 Vi ser till att ta fram en skräddarsydd lösning som passar dina behov och som samtidigt gör din utomhusmiljö till en plats där du får mer tid att njuta av den friska luften. För att ditt altanbygge i Göteborg ska bli så bekymmersfritt som möjligt är det viktigt att du vänder dig till en seriös och kompetent byggfirma. Vi erbjuder trygga och välbeprövade metoder som ger ett fackmannamässigt resultat varje gång. Med oss får du även 100 % nöjd kundgaranti på arbetet, såväl som möjlighet att använda ROT-avdrag för lägre kostnader.

ALTANBYGGE

Altan och pooldäcksanläggning

För att du ska kunna skapa en harmonisk utomhusmiljö är det viktigt att altanen eller pooldäcket kan integreras snyggt i den trädgårdsdesign som du har. Det lyckas du bäst med genom att först få en förståelse för de olika material och designer som finns att tillgå. Våra duktiga hantverkare kan naturligtvis även skräddarsy lösningar efter dina önskemål, tankar och idéer. Vi ser till att du får en design som kompletterar den stil du har i din trädgård och som samtidigt är funktionell och bjuder in till avkoppling och ro.

Både altaner och pooldäck är framtagna för att förbättra utomhusmiljön och göra din trädgård mer behaglig att vistas i. Dock fyller de olika funktioner, där altanen fungerar som en plats för underhållning, sena middagar utomhus eller för avkoppling och underhållning. Det vanligaste är att altanen är ansluten till huset, men det är även möjligt att bygga fristående altaner i olika nivåer. Pooldäckets användningsområde är främst att skapa en säkrare plats runt din pool och minska risken för att smuts och löv hamnar i vattnet. Här kan halkfria material användas för att skapa en tryggare utomhusmiljö. Både stenplattor, kompositmaterial och trä är rekommenderade och uppskattade materialval.

Skötsel och underhåll

Tvål och vatten

Använd milda rengöringsmedel och en mjuk borste eller högtryckstvätt på lågt tryck för att rengöra altanen och pooldäcket. Detta bör göras minst en gång per år.

Regelbunden rengöring

Håll altanen och pooldäcket rena från smuts, löv och annat skräp.

Skydd mot väder och UV-strålning

Efter rengöring och torkning, applicera en träskyddsprodukt som är lämplig för utomhusbruk och som skyddar mot UV-strålning och väderpåverkan.

Åtgärda skador

Ersätt skadade brädor och åtgärda lösa fästdon. Områden med röta bör behandlas eller bytas ut för att förhindra ytterligare skador.

GUIDE

Installationsprocessen

När du väljer att anlita kompetenta och professionella hantverkare kan du vara säker på att din altan eller ditt pooldäck är välbyggt och följer svensk praxis. Vi följer alltid branschstandarder för att du ska få en altan med en mycket lång livslängd. Här nedan kan du läsa mer om hur installationsprocessen ser ut.

Steg 1: Val av plats och design

Det första steget är att välja design och placering för din altan/pooldäck. Tillsammans med dig som kund analyserar vi tillgänglighet från bostadshuset, utsikt och solens rörelse under dagen. Vi utformar sedan altanen/pooldäcket utifrån dina behov och önskemål gällande storlek, layout och form, samtidigt som vi har fastighetens och markens förutsättningar i åtanke.

Steg 2: Val av material

Redan innan vi sätter igång med ditt projekt kommer vi tillsammans prata om de olika material som är fördelaktiga att använda vid den här typen av byggprojekt. I detta steg är det dags att börja bygga på din altan på riktigt. Här är trä, kompositmaterial, kakel eller stenplattor att rekommendera. Vi tar hänsyn till både hållbarhet, underhållskrav såväl som estetik.

Steg 3: Förberedelser och markarbete

För att din altan eller pooldäck ska få en bra grund börjar vi nu avlägsna gräs, växtlighet och stenar som kan vara i vägen för bygget. Vi gräver ut marken för att skapa en fin och jämn yta för byggnationen.

Steg 4: Grundläggning och ramverk

För att säkerställa att du får en altan/pooldäck som är mycket stabilt och hållbart är det nu dags att anpassa grundläggningen (fundamentet) till de markförhållanden som finns. Här tar vi även valet av material i åtanke, såväl som designen.

Steg 5: Finish och ytbehandling

Genom att avsluta med en ytbehandling kan vi minska risken för att din altan/pooldäck åldras i förtid. En ytbehandling kan innebära allt från försegling till oljning eller målning, där alla syftar på att skydda materialet, optimera utseendet och ge en längre livslängd. Nu kan du även välja om du vill bygga på med olika detaljer, t.ex. trappor, belysning eller räcken.

Boka en kostnadsfri konsultation

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig att bygga altan eller anlägga ett pooldäck? Då är du välkommen att höra av dig till oss. Vi har lång erfarenhet och stor kunskap inom altanbygge och säkerställer 100% kundnöjdhet innan vi lämnar arbetsplatsen. Våra hantverkare står alltid redo att ta sig an nya utmaningar, besvara dina frågor och funderingar eller sätta ihop en kostnadsfri offert.

Vanliga frågor om altan och pooldäck

Om du väljer att bygga en altan som är sammankopplat med ditt bostadshus har du rätt att använda ROT-avdraget. För att som privatperson ha rätt att göra ROT-avdrag på arbetet måste arbetet utföras av ett registrerat företag och i din privata bostad eller fritidshus. Du kan få rotavdrag på upp till 50 000 kronor per person och år. Företaget du anlitar får dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden på fakturan.

I vissa fall kan du behöva ansöka om bygglov innan du bygger din altan. Det gäller främst om din altan kan komma att räknas som en tillbyggnad/nybyggnad, alternativt om den ändrar bostadshusets yttre allt för mycket. Ett trädäck som är placerat i marknivå kräver dock inte bygglov.

Hur mycket din altan/pooldäck kommer kosta beror bland annat på storlek, design och valet av material. Priset ligger vanligtvis på 2 000 kronor per kvadratmeter, inklusive material, efter ROT-avdrag. Vill du däremot ha ett mer exklusivt träslag blir också priset högre.