Välja entreprenör vid poolbygge

Bygga pool – Steg 5: Val av entreprenör vid bygge av pool

Ett lyckat poolbygge kräver god planering, kännedom om regelverk och lång erfarenhet av dränerings- och markarbeten. En seriös och kompetent entreprenör är därför a och o för att omvandla din drömpool till verklighet. Att välja rätt kan dock vara lättare sagt än gjort. Läs vidare för vad du bör tänka på när du ska anlita en byggentreprenör för ditt poolbygge.

Jämför offerter och utvärdera bemötande

Som kund har du stor makt. Det är många företag som gärna vill ta sig an ditt poolbygge. Därför bör du inte ta första bästa entreprenör du hittar på internet, utan jämför gärna olika alternativ. Många firmor låter dig begära offert online via deras hemsida, medan andra gärna gör ett platsbesök innan. Här är det svårt att säga vad som är bättre, det beror helt enkelt på vad du föredrar.

Att begära offert av olika entreprenörer ger dig inte bara tydliga prisbilder. Det är också ett sätt att se hur väl och snabbt entreprenören svarar dig. Tar det två veckor att få en otydlig offert säger det kanske något om hur väl de respekterar deadlines. Stirra dig alltså inte blind på priset, utan också hur tydlig offerten är och hur snabbt du fick den.

Läs omdömen och referenser

Är det något som verkligen hjälpt privata konsumenter i vår digitala tidsålder så är det kundomdömen. Visst bör man utvärdera entreprenörers bemötande, hemsida, offert, erfarenhet och annat. Men när det kommer till kritan, vill du veta vad tidigare kunder säger. Börja med att kolla omdömen på internet, både recensioner och betyg. Här får du ovärderlig information om hur nöjda andra har varit med entreprenören.

Är det en lokal byggfirma så fråga vänner, kollegor och släktingar om de har några åsikter om firman i fråga, eller kanske har andra rekommendationer.

Fråga också efter referenser direkt från entreprenören. Entreprenörer som gladeligen ger referenser har antagligen många nöjda kunder, och vice versa. När företag är stolta över att visa upp sina tidigare jobb är det ett gott tecken.

Kontrakt där båda sidor är skyddade

Kontraktskrivningen är den del som många tycker känns svår. Först och främst ska det alltid skrivas ett avtal. Det betyder att det finns ett skriftligt bevis som styrker vad byggföretaget ska göra och vad du ska betala. Båda parter är således skyddade. Om inget avtal skrivs står ord mot ord.

När det gäller kontraktet så är det enkla tipset att verkligen läsa det. En seriös byggentreprenör låter dig ta den tid du behöver. Några saker att kolla upp i kontraktet är:

  • Vad som ska utföras.
  • Fast pris eller uppskattat pris (uppskattat pris får ökas med 15 %).
  • När arbetet ska vara klart.
  • Typ av entreprenad.

Sedan kan det läggas till andra saker som är viktiga för dig eller entreprenören. Ett tecken på ett bra och säkert kontrakt är att det är kortfattat, rakt på sak och tydligt. Har du några som helst frågor om kontraktet så kontakta entreprenören och be dem förklara. Det skadar inte att låta andra nära och kära läsa kontraktet också.

Varför Konceptmark kan hjälpa dig

Vi på Konceptmark har byggt hundratals pooler sedan 2016. Vi har stor erfarenhet av branschen och bred kompetens. Därför kan vi erbjuda helhetslösningar där vi sköter allt från planering till utförande till underhåll. Vill du bara ha hjälp med vissa delar, till exempel schaktning eller dränering, kan vi så klart göra även det.

Vi har goda referenser och omdömen från kunder. Våra byggare och hantverkare är pålitliga och serviceinriktade – vi tar tidsplaner och garantier seriöst så att du som kund ska känna dig trygg. Så klart städar vi alltid upp efter oss efter utfört arbete. Begär gärna offert i dag på vår hemsida så återkopplar vi snarast. Du kan begära offert för poolbyggen eller andra små och stora markarbeten direkt på vår hemsida.